Honours jaar 3: Algemeen en logboek
Mijn invulling
Van een honoursbijeenkomst:
Powerpoint van de internationale
week in jaar 3, te Groningen
Inleiding
Welkom op de algemene pagina. Hier is informatie te vinden over alle losse uurtjes die ik gespendeerd heb aan het honoursprogramma. De grotere activiteiten hebben een eigen pagina. Ook vind je op deze algemene pagina het honourslogboek (scroll naar beneden), oftewel het overzicht van waar ik mijn uren aan besteed heb. Verder heb ik ook mijn Osiris resultaten toegevoegd. Tot slot vind je op deze pagina ook een overzicht aan extra activiteiten, naast het honoursprogramma (scroll naar beneden). Ik heb namelijk het afgelopen semester vooral veel gewerkt aan het gewone curriculum (in het vorige portfolio schreef ik dat vaker het honoursprogramma voorop stelde en te weinig spendeerde aan het gewone curriculum) en daarnaast heb ik veel extra activiteiten gedaan om iets bij te verdienen (i.v.m. wegvallen studiefinanciering). Een volledige terugblik, vooruitblik en rode draad is hier te vinden.
Uren berekenen
Hier is het voorbeeld dat ik aanhoud om te controleren of ik op schema loop wat betreft het aantal uren:
1 EC = 28 uur
8 EC per jaar = 224 uur
4 EC per semester = 112 uur per semester als richtlijn
Daarbij moet uiteindelijk de interdisciplinaire leerlijn apart worden opgeteld: 6 EC. Totaal na afronding van studie: 30 EC (840 uur)
Osiris resultaten
Overzicht van mijn Osiris resultaten t/m afgelopen semester

Extra activiteiten
Overige activiteiten, die niet tellen voor honours maar wel aangeven dat ik niet stil heb gezeten het afgelopen semester (semester 1, jaar 3):
Activiteit Uren
Student-assistent MiZ 84
(vrije ruimte 3 EC)
Smoelenboek s.v. Gente 12
Poster reis s.v. Gente 10
Student-assistent PR Hanze 14
(presenteren, voorlichten)
Testleider decentrale selectie 16
Totaal 136 uur
Vanwege het wegvallen van studiefinanciering heb ik extra studiegerelateerde activiteiten gedaan voor geld. Ook heb ik een vrije ruimte opdracht van 3 EC voltooid. Ik wilde namelijk ook op schema komen met het gewone curriculum. Meer hierover vind je bij "Terugblik" op de pagina "Rode draad en vooruitblik"
Vrije ruimte opdracht 3 EC
Om alvast 3 van de 5 vrije ruimte EC's te behalen, ben ik student-assistent geweest bij de nieuwe opleiding Management in de Zorg, bij het vak 'Interviewen en gespreksvaardigheden.'
Hier rechts vind je het eindportfolio dat ik heb gemaakt ter beoordeling (beoordelend docent: Jacomien Biemond). Kort samengevat heb ik Maaike Huizing geassisteerd bij verschillende lessen en zelf ook een aantal delen van de lessen gegeven. Ik heb met name de oefensituaties in groepjes geleid, ook twee keer met trainingsacteurs. Ook heb ik interviewschema's beoordeeld met een Go of No Go. Verder heb ik allerlei feedback gegeven over de lessen, n.a.v. gesprekken met studenten, eigen ervaringen en vergelijking met TP. Ik heb hiervan een document gemaakt voor Maaike (als bijlage toegevoegd aan het portfolio), zodat zij het vak weer kunnen verbeteren. De leerdoelen waar ik aan werkte waren: trainen en sensitief-kritisch feedback geven. Deze zijn grotendeels behaald, meer hierover is te vinden in het portfolio:
Hanze Honours Community day
5 uur
De dag begon met een ontvangst in de Energy Barn, waar we met een kopje koffie in de hand een keuze van 2 workshops konden maken. Na een introductiepraatje van de host van de dag en de host van de Energy Barn, gingen we naar de workshops. De eerste was 'sustainable cities' door de vader van Sofie. Dit was erg interessant; het gaf inzicht in het westerse beeld dat we van steden en duurzame steden hebben. Terwijl 2/3 van de wereldbevolking in sloppenwijken woont. Vandaar dat daar meer aandacht voor moet komen. Daarna had ik een workshop muziek van Kees van der Meer, en docent aan het conservatorium in Groningen, waar mijn vriend studeert.
Ik vond het erg leuk om op een andere manier met muziek bezig te zijn; eerst stonden we in een kring en moesten we een geluid maken dat we associeerden met iets vervelends. Daarna gingen we in een groepje een soort 'loop' van geluiden bedenken om een situatie te illustreren, in ons geval paardrijden. Het gaf vooral een creatieve blik op hoe je sommige dingen kunt aanpakken, dit maakte het heel leuk. Daarna was er weer een praatje, lunch en stemming op Project Of The Year Award. Een mooie dag, ondanks de lage opkomst.
Hulp Mees logo HHS
1 uur
Verder heb ik in de aanloop naar de community day Mees geholpen met het ontwerpen van een logo voor de Hanze Honours Society, de vereniging voor honours studenten. Hier ben ik ongeveer een uur mee bezig geweest, inclusief brainstormen met Mees en eigens chetsen. Uiteindelijk heeft Mees zelf het eindontwerp gemaakt
Introductiekamp - als fotograaf
Door Tamara van den Nieuwenhuizen van de introductiecommissie 2016/2017 werd ik gevraagd als fotograaf op het introductiekamp. Ook zou ik de week van tevoren alle individuele portretfoto's maken van de nieuwe leerlingen. Hier zou ik klassenschema's van maken voor alle docenten. Verder zou ik hiervan een smoelenboek maken voor alle eerstejaars studenten. De voorkant van dit smoelenboek is hier linksboven te vinden als .pdf.
Ik vond het zelf erg leuk om te fotograferen en alle activiteiten mee te maken. Verder heb ik mijn kansen benut om te netwerken met de nieuwe studenten evenals met de docenten. Het leek me een mooi moment om kenbaar te maken dat ik graag verder wil als docent aan de Hanzehogeschool, na mijn afstuderen. Vandaar dat het netwerken dus ook een belangrijk onderdeel was van deze week. Ik heb geen vergoeding ontvangen voor de week, wel voor het smoelenboek dat ik daarna heb gemaakt. Vandaar dat ik ik 10 uren heb opgeschreven, puur voor het netwerken.
Wegens privacy zet ik verder geen foto's van het introkamp online.